+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 sayfadan 1. sayfa
1 2 3 SonuncuSonuncu
Toplam 30 adet sonuctan, 1 ile 10 arasındaki sonuçlar gösteriliyor
    Moderatör Stormrage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    1

Standart WoW'a Baslamak

2 hafta kadar once bir arkadasin baslamasiyla tekrar alevlendi bu dusunce. Bende alevlenince bir diger arkadasima da sicrattim bu alevi simdi beraber ciddi ciddi baslamayi dusunuyoruz

Hal boyle olunca ben de hemen yardim almak icin sizlerin bilgilerine danismak istedim.

Oncelikle WoW'a baslamak dusuncesi hakkinda ne dersiniz, yani "cok gec", "hemen basla", "gereksiz", "wow iyi degil" ya da "hayatini dusunuyorsan sakin yapma " gibi, ya da cok daha baska soyleyebileceginiz herhangi birseye, hicbir sinirlama olmaksizin acigim ve duymaktan da memnun olurum.

Daha sonra, eger baslarsak bir Battlechest alip, WoW classic ve BC yukleyip baslamayi dusunuyoruz ilk olarak. Sonradan lvl 70 e ulastigimizda Wotlk e yukseltmek planimiz. Bununla ilgili dusunceleriniz neler olur.

Ekstra bir soru da, beraber baslayip beraber oynamak dusuncemiz oldugu icin, ayni ırktan karakterler mi secmemiz gerekir aynı yerde baslamak icin ya da bu tamamen yanlis bir dusunce mi ?

Su an aklima gelenler bu kadar, yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..
    Stormrage tarafından (4 Hafta önce Saat 23:14) değiştirildi.

Topluluk Yöneticisi Bonesoul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Entries
    11
    Gamer IDs

Gamertag: raistlinthewiz PSN ID: shalafiraistlin Steam ID: raistlinthewiz

öncelikle sanırsam ilk defa başlıyorsun? (karakter seçimi ile ilgili sorudan çıkardım

eğer öyleyse öneririm,oyuncu olupta wow gibi bir oyunu oynamadık dememek lazım. artı olarak catacylsm'e geri sayım yakında başlıyacak, özellikle catacylsm çıktığında diğer oyuncularla eşit şartlarda olmak istiyorsanız, başlamak için uygun bir zaman. ben şahsen 4.5 sene kadar oynadım aralıklı olarak catacylsmde tekrar bir dönüş yapacağım.
    tabi zamanlama konusunu ıyı yapmak lazım, yani okul iş gibi şeyler mevcutsa ve kritikse casual olmaya dikkat etmek lazım. wow özellikle yeni başlayanları bir anda pençesine alıp kalan herşeyi unutmalarını sağlayabilecek bir oyun.

ırk konusuna gelince, her ırkın belli bir süre sonra yolları kesişiyor ama illa 0'dan itibaren beraber oynamak istiyorsanız, aynı topraklardan başlamak mantıklı olabilir..
    DVOTurk.com Developer, blog: int6.org

Blog Entries
    1

önceden çok az oynamıştım, bir de cok yakın bir tanıdık filan oynuyordu onlarda kaldıkca.. o sebeple zaten ırkların baslama yeriyle ilgili soruyu sordum, senin de zaten tahmin ettigin gibi =)

düşündüğüm gibi, biz aynı ırk açsak daha iyi olacak gibi gözüküyor.

wow a su an başlamak ile ilgili söylediklerin için de ozellikle tesekkurler, çok faydalı oldu

class larla ilgili hangi class i acayim gibi bir soru sormak pek bir yere vardırmıyor, cunku herkesin dusuncesi farkli oluyor ve ayrıca bu oynayana gore de degisiyor. zaten classlar arasi denge gayet iyi sağlanmış diye biliyorum. yalnız her ırk ın kendine özgü özellikleriyle güzel gidecek olan classlar hakkında bilgi almak isterim. mesela genelde rogue söylendiği zaman undead rogue deniliyor, gibi...

Blog Entries
    11
    Gamer IDs

şimdi class'lar arasında oturmuş 'genel' bir denge olduğu söylenebilir yani ana roller olarak ama oyun içinde world-pvp,battleground,arena,raid,5-man pve ayrımları olduğu için bu konularda sınıflar baya farklı davranabiliyor. hatta blizzardın uzun bır dönem boyunca belli başlı sınıfları bunların tümünde oldukça ezik bir duruma sokma gibi bir potansiyelide yok değil. örneğin tbc'nin son zamanlarında mage'ler oldukça kötü bir durumda idi ve blizzardda sonradan bundan ders aldıklarını söylemiş ve itiraf etmişti.

sınıf konusunda açıkcası bir sınıf ne kadar imba olursa olsun oyuncunun zevk alması lazım ki biliyorsun her oyunda böyle. sınıfın gameplayı sana uzaksa en kral sınıf bile göze çok batacaktır. bu noktada biraz pve ve pvpde ne yapmak ıstedıgıne tam karar vermek gerekiyor. yani pve'de tank olacam, pvp'de rambo takılacam gibi bir seçim warrior, death knight ikilisine doğru yöneltecektir. kafandakı sınıfı az çok tarif edersen yardımcı olmaya çalışırım. ama şunu tekrarlamak istiyorum bu soruyu sorduğun birçok oyuncu o an onlara göre en imba görünen sınıfı önerecektir ama bu seni yanlış seçime yönlendirecektir.

diğer konuya gelince her ırkın kendine özgü racial'ları mevcut, aynen senin dediğin undead rogue örneğinde olduğu gibi. bunun en iyi cevabı kafandaki sınıfın şekillenmesiyle belirecektir ama buradada sadece bunun üzerinden seçim yapmamak lazım. seçtiğin ırkın continen'ti sana uygun mu sorusu da önemli. yani çok iyi racillar var ama diğerleride çok da kötü değil.

Blog Entries
    1

evet, senin de dediğin gibi, dogrudan bir hangi class seceyim sorusunu sorarsan, herkes kendisine gore guzel olanı soyluyor ve bir sonuca varamıyorsun. ben genelde dps oynamayı severim. mage de guzeldir, oynaması da eglenceli gelir ama rogue gibi karakterler hosuma gider. nasıl desem, daha cok hızlı ve action icinde olup hızlı saldırılar sanırım =) bu konuda fikirlerin nelerdir, yani dps türü classlarla ilgili ? degisik caster classlar da oynama eglencesi acisindan guzel olabilir gerci.

seçtiğin ırkın continentiyle ilgili olarak nasıl bir uygunluk söz konusu bilmiyorum, ilk defa duyuyorum sanırım ve merak ettim, biraz daha acabilir misin bunu ?

Blog Entries
    11
    Gamer IDs

continent olarak sunu demeye calıstım, ornegın undead'ler karanlık ve olumun kol gezdigi topraklarda oyuna başlarken (ki bazı oyuncular için oldukça sıkıcı), tauren'ler ise çimende çayırda semiriyorlar

sınıf seçiminle ilgili olarak rogue dedigine uygun olarak sureklı aksıyon içinde. genel olarak aslında mage ıcınde soyleyebılırız bunu. aslında mageın aksıyonuda canımı kurtarayım,bir yandanda can acıtayım olayı dps classlar için ben bıraz açıklama yapayım sana: (genel pvp için yazıyorum)

- rogue: vanish sayesinde combat'a ne zaman gırebılecegını belırleme kesınlıkle cok cok buyuk bır artı. yanı dogru zaman gelene kadar bekleyecegın bır oyun stılını seviyorsan kesınlıkle cok ıyı bır secım.
    - mage: 4.5 sene sıkılmadan oynadıgım class ama kesınlıkle herkese gore degıl. her an bır rogue acaba cıkıp one-shot'layacak mı sıkıntısı, manam bitti ah napacam şimdi derdi vs vs . ama artılarıda var, portal,teleport olsun, ekmek su derdı olmaması (conjure edebilmen), cok ıyı burst dps cıkarabılecek build'lere sahip olması ve hatta frost ıle yuksek survability (arena için) söylenebilecekler arasında. mage kesınlıkle sevenlerı ıcın oldukcaı ıyı bır secım. blizzard hep mage glass-canon derdı ama malasef hıc uygulamadı, mage herzaman glass özelliği ile öne cıktı.
    - warlock: mage wanna-be olması gerekirken blizzard sagolsun mage'den daha mage bir class haline getırdı. eşşek gibi güçlü minion'ları, uygun minion'un uygun ortamda olabilecek en iyi şeyleri yapabilmesi vs vs. yine buda severek oynanaması gereken bir class. ama şunuda söylemekte yarar var, warlock rotasyonu mage'den biraz daha sıkıcıdır genel olarak, tekrarı daha fazladır.
    - dps warrior: arkasına bir priest aldımı aksiyonun kralını yapabilecek ama bir o kadarda gear'a bağlı bir class. çok imba-wannabe gördük mavi warrior gear'ıyla tokat manyağı olunca ağlayan zor bir secim
    - dk: açıkcası mage dışında 70+'ya getirdiğim tek sınıftı. (mage'im 80) genel olarak güzel bir rotasyona sahip ve oldukçada aksiyon oluyor diyebilirim.
    - healer tabanlı sınıflar: özellikle priest'ler kahrından öldürmeleriyle ünlüdür. dps sınıfı healer kısmını out-dps edemediğinden sonuç olarak kendileri genelde yavaş yavaş kahırlarından ölür. tabi yine aksiyon yok mu var ama biraz seceçeğin talent build'e bağlı. yani holy priest ile pvp'ye girecek kadar kırdıysan, adamları kahırlarından öldürmeye alışmak gerekiyor mesela.

Blog Entries
    11
    Gamer IDs

aslında bence ılk karar vermen gereken sey closed-combat mı oynamak istiyorsun yoksa ranged'mi. cunku her ikiside wow'da bambaska oyun turleri sergiliyorlar. closed combat'ın herseyı yakında durmak uzerıne ıken,ranged'in ise tek davası kaçmak, belli mesafe korumak. closed combat kite edilmemek için uğraşırken, ranged'in se olayı kite üzerine kurulu. ilk olarak bu konuda yapacağın bir seçim doğru sınıfı seçmende çok daha sağlıklı olacaktır.

Blog Entries
    1

evet tauren baslamistim tam dedigin gibi continent farkının bir sorun olacagını pek sanmıyorum, kasvetli ortamların havası bi farklıdır =)

bu tanıtımlar için tesekkur ederim gercekten.. özellikle warlock aklımı çeliyordu zaten o degisik havası sebebiyle, ilk baslayacagım zamanlar bir de druid takılırdı aklıma ama kendimin de pek anlamadıgım sebeplerden dolayı sogudum =) soyle warrior olup arkama bir priest alıp dalayım ortalıga tarzı da cok fantezisi kurulası birsey ama tam dedigin gibi bayagi bi gear dependent, gear olmadı mı senin fantezini yaparlar =) bana rogue yolu gozukuyor gibi, ama mage ile baya bir arada kalicam sanırım =) hunterla ilgili neler soyleyebilirsin peki?

bir de su acidan biraz dusunce icerisindeyim, rogue pek pve class olmadığı için quest vs yaparken biraz zorlayacak sanırım? ya da sanırım bir rogue un party bulmasının bir mage e gore zorlugu konuları...

Blog Entries
    1

Alıntı Bonesoul kullanıcısından alıntı Mesajı göster
    aslında bence ılk karar vermen gereken sey closed-combat mı oynamak istiyorsun yoksa ranged'mi. cunku her ikiside wow'da bambaska oyun turleri sergiliyorlar. closed combat'ın herseyı yakında durmak uzerıne ıken,ranged'in ise tek davası kaçmak, belli mesafe korumak. closed combat kite edilmemek için uğraşırken, ranged'in se olayı kite üzerine kurulu. ilk olarak bu konuda yapacağın bir seçim doğru sınıfı seçmende çok daha sağlıklı olacaktır.

bu konuda çok haklısın aslında. dedigim gibi aslında beni en cok zorlayan secim mage ya da rogue secimidir. ikisinin oynama stili çok farklıdır ama ikisinden de zevk alırım. ama genelde yine closed combat tarafım agır basar.

Blog Entries
    11
    Gamer IDs

şimdi rogue'un pve kısmına gelecek olursak aslında bu senın tam olarak nasıl bir oyuncu olacagına bakıyor, eğer sen bir guild'de aktif bir oyuncu olacağım diyorsan, 5man instance'larda dışarda kalma sıkıntısı çekmezsin. ama küçük bir grubunuz varsa veyada solo gideceksen evet sıkıntılı ama bu sadece rogue için geçerli değil bütün damage dealer'ların çektiği bir sıkıntı. healer,tank dışında kimsenin parti'de garanti yeri yok zaten ama sonuçta oyunda baya oyuncu oldugundan belli bir cevre edındıkten sonra, özellikle solo oynuyorsan, birkaç kere 5-man yaptıgın kısılerı arkadaş lıstene ekleyip ilerde bu elamanlarla paslasmak tavsiyemdir

hunter acıkcası seveni cok fazla var ama benım ıcın cok arada bir class. ne tam bir ranged class ne tam bir closed-combat. ha kotu class degil o ayrı ama yok pet'tir, yemegidir,mutlulugudur beni bozuyor ama pvp'de hunterlar oldukca can yakabilmekte. ama hunter bana hem pve hemde pvp'de cok duragan geliyor rotasyon olarak, yani oyun oynamaktan cok klavyemin 1,2,3,4,5,6 tuslarımı bozmaya ugrasıyormusum havası olusturuyor bende.. zaten hunterlar pve'de auto-shot spam'leriyle unludur

druid ondan bundan sundan al sana bulamac hesabı birsey normalde ama wotlk gelmeden hemen once blizzard o kadar ıyı cozduku bu olayı bız native class'lar bireden ulan keske bizde hibrid oynasaydık demeye başladık..

bu arada bu sınıf tanıtımlarım cok genel, yanı su ıyı bu kotu gıbı bırsey cıkarmamak lazım pvp için çünkü patch'e göre değişen konular ama ben 4.5 sene içinde edindiğim izlenimleri yazıyorum buraya.

eğer ciddi pve'de düşünüyorsan o konudada küçük tanıtımlar yazabilirim senin için.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)