Şehir efsanesi SGW nam-ı diğer Stargate Worlds

Adını ilk olarak 1995 (Türkiye için )yılında duyduk . Ben dahil bir çok kişiyi kendine hayran bıraktı. 1997 yılında başlayan 10 sezounluk muhteşem bir diziye imza atan nam-ı değer stargate dünyası. O kadar başarılı idiki film arkasından 10 sezounluk SG-1, yetmedi Atlantis olarak 5 sezon daha eklediler ve arkasından Universe.

Bu kadar seveni olan bu kadar delicesine geniş bir evrene sahip içerik zengini bir dünya nasıl olurda MMORPG 'sine geldiğinde mâddi sıkıntılar yüzünden developerların klavyeleri örümcek ağı bağlar anlamış değilim. Beta testini 1haftada olsa oynabilmiş biri olarak demem gereken şeyler çok güzel aslında grafikler, müzikler hepsi içtenlikle bu dünyaya gönül verenler tarafından hazırlanmış bu bariz orta. Abydos üzerinde yürürken gerçekten 1 piramitin üstünde gördüğüm 3 ay herşeyi seneler öncesine götürüp bu dünyanın bir parçası olma zevkini bize tattıran developer ve yapımcılara teşekkür sunmak istedim tüm içtenliğimle ama sonu gelmeyen ve gelemeyecek gibi gözüken bir evren haline geldi. ŞEHİR EFSANESİ olarak kaldı ismi Stargate Worlds oyunun adı.

Sadece anlam vermeye çalışıyorum. FAN sayısının bu kadar yüksek olduğu ve test serverında yapılanları görünce gerçekten dünyanın kendisine sadık kalındığı bariz ortada iken nasıl olurda bir firma böylesine büyük bir dünya için kaynak bulamaz.

Nasıl olurda genişleme paketinde yada yeni içerik ile oyuncularımıza ne sunacağız derdi olmuyacak bir evren hiçbir destek bulamaz koca koca oyun firmaları ortada dolaşırken.

Kanada ve Amerika film ve dizilerinde kendi propagandasını en iyi şekilde yaparken böyle bir oyunda nasıl yanlız bırakır yapımcılarını.

Diyeceksiniz ki bu yazı neden şimdi. Valla bende bilmiyorum sadece SW (Star wars) fanlarını bile kıskandıracak bir sevgi var bende bu isme karşı. İlk adını duyduğumda MMORPG dünyasında 1999 yılında başladığım bu oyun türüne son noktayı koymak için tam ideâl ve beklediğim oyun demiştim kendi kendime.

Şimdi ne yapılıyor bilinmiyor ve bilmiyorum. Sitedeki en güncel haber 2009 yaz aylarından; oda basılı tişört resimleri. Bu sayfayı takip edipte SG hayranı varmıdır bilmiyorum ama acımı paylaşak kimler var görmek istiyorum

ŞEHİR EFSANESİ nelerinin bir gerçeklik payı vardır. Ama SGW için gerçeklik çok uzakta..
      Yorum 3 Yorum
      1. Bonesoul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
        en son SGW ile ilgili massively'de bir haber çıkmıştı, (http://www.massively.com/2009/12/09/...ooter-instead/) Cheyenne Mountain SWG dvo'su yerine shooter'ı üzerinde çalışıyor diye.

"SGW will be worked on; but at a much lower rate compared to that of Resistance...That is until such a time when SG:R has become comfortable financially (enough) to then begin ramping up SGW again."
        gerçekten böyle bir seri için üzücü bir durum...
      1. majere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
        Bunu biliyorum ama bir FPS asla bir MMORPG nin yerini tutamaz benim için.

Belli alanların içinde arena mantığı ile oyunun sınırlağı bir avuç silah ile yapacağımız dövüş PvP dediğimiz sistemden çok uzak. 2 dakka sonra ezberleyeceğimiz arene ve silahlar oyunun sürükleyecisi tarafını bize nasıl gösterecek. Bunu da geçtim böylesine zengin bir oyun nasıl harap edilir diye soran olursa cevap senin verdiğin alıntıda apaçık ortada

yani;
        "SGW will be worked on; but at a much lower rate compared to that of Resistance...That is until such a time when SG:R has become comfortable financially (enough) to then begin ramping up SGW again."
        zamanında muhteşem bir dünya SWG yapıp batırdılar.. şimdide başka muhteşem ve sonsuz bir evrene sahip SGW yapılamadan battı. Bence bu harflerde bir uğursuzluk var
      1. Bonesoul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
        uyarı için teşekkürler gerekli düzeltme yapıldı..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61